Βιβλιοθήκη

Στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης υπάρχει βιβλιοθήκη εξειδικευμένη σε θέματα λαϊκού πολιτισμού (λαϊκή τέχνη, λαογραφία, εθνολογία, κοινωνική ανθρωπολογία, ιστορία, μουσειολογία, συντήρηση κ.ά.) με περισσότερους από 5.000 τόμους βιβλίων.
Η βιβλιοθήκη λειτουργεί στο κτήριο της οδού Κυδαθηναίων 17 και είναι επισκέψιμη κατόπιν συνεννόησης. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3245 957.

Επιπλέον, στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων - Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη, λειτουργεί βιβλιοθήκη εξειδικευμένη σε θέματα μουσικής και μουσικολογίας. Αριθμεί περισσότερους από 5.000 τίτλους. Δημιουργήθηκε αρχικά από τις δωρεές βιβλίων, περιοδικών και άρθρων του Φοίβου Ανωγειανάκη, της Δέσποινας Μαζαράκη και του Λάμπρου Λιάβα. Στη συνέχεια, εμπλουτίστηκε με τη βυζαντινή βιβλιοθήκη του Χρήστου Πανούτσου, που περιλαμβάνει έντυπες εκδόσεις από το 1826 έως τη σύγχρονη εποχή, τη βιβλιοθήκη του Μανώλη Φιλαΐτη, καθώς και με διάφορες δωρεές ιδιωτών και φορέων. Είναι συνδεδεμένη με τη βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων (catalog.parliament.gr), λειτουργεί σε καθημερινή βάση και είναι επισκέψιμη έπειτα από συνεννόηση με τη γραμματεία του Μουσείου. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3250 198.